07 Feb

Solarna prikolica za uporabo izven omrežja iz Francije


Prikolica, ki jo je razvil francoski start-up Ecosun, je opremljena s 15 sončnimi kolektorji z močjo 360 W in baterijami s kapaciteto 23 kWh. Uporablja se lahko za gradbišča, vojaška taborišča in sisteme za črpanje vode.

Francoski strokovnjak za mikromrežje Ecosun je predstavil Trailer Watt 15S – avtonomno prikolico na sončno energijo, ki se lahko uporablja za zagotavljanje električne energije v okoljih, ki niso povezana z omrežjem.

Preberi več
03 Nov

Z dvigovanjem cen komponent sončnih elektrarn se tudi le-te počasi dražijo.

Cene solarnih modulov so se od začetka leta zvišale za 18 %, potem ko so se v prejšnjem desetletju znižale za 90 %. Preobrat spodbuja štirikratno povečanje cen ključne surovine polisilicija, kar ogroža izpeljavo številnih svetovnih projektov in to ravno v času, ko svetovna politika končno začenja s prizadevanji za upočasnitev podnebnih sprememb.

Preberi več

Pokličite nas, v kolikor razmišljate o sončni elektrarni.

Razložili vam bomo celoten postopek, podali vam bomo informacije o možnostih financiranja in vam zagotovili podrobne informacije o sestavnih delih in delovanju sončne elektrarne.

Pošlji povpraševanje

Naložbo vavčer za digitalni marketing (izdelavo spletnih strani) sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj

Evropski sklad na regionalni razvoj
Slovenski podjetniški sklad
RS Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo